4 verificari simple de intretinere a masinii pe care sigur ar trebui sa le faceti

Exista o serie de verificari ale masinii pe care le puteti efectua atat in exteriorul masinii, cat si sub capota, pentru a ii mentine buna functionare si pentru a preveni o defectiune. Sa va murdariti mainile sub capota ar putea parea o activitate ce ar trebui sa lasata pe mana profesionistilor, dar nu exista niciun motiv pentru care nu puteti intretine singur anumite lucruri.

Sa va petreceti cinci minute efectuand aceste verificari simple la fiecare cateva saptamani – si cu siguranta inainte de o calatorie lunga sau o verificare oficiala – va poate economisi mult timp si bani pe termen lung. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca v-ar mentine in siguranta pe drumuri. Pentru a simplifica lucrurile, iata cateva verificari simple ale masinii pe care le puteti efectua astazi pentru a va mentine masina in siguranta pe drum si perfecta pentru orice verificare la o statie ITP Sibiu:

1. Combustibil

Verificati daca aveti mult combustibil in rezervor pentru calatoria dvs. Poate parea evident, dar v-ar surprinde cat de multi oameni raman fara combustibil, in special pe vreme grea de iarna.

2. Ulei

Patrulele specializate verifica nivelul de ulei al fiecarui vehicul la care merg si afla ca unul din trei este periculos de scazut. Acest lucru poate provoca o defectiune si poate duce la avarii catastrofale ale motorului daca nu se rezolva.

Verificati daca nivelul de ulei este intre marca minima si maxima de pe joja masinii si completati daca este necesar. Daca nu stiti ce tip de ulei trebuie sa utilizati, consultati manualul proprietarului sau discutati cu distribuitorul local.

3. Cauciuc

Cand vine vorba de cauciuc, verificati atat anvelopele, cat si lamele stergatorului in mod regulat. erificati anvelopele pentru uzura generala, despicaturi sau umflaturi si mai ales banda de rulare. Nivelul minim al benzii de rulare este de 1,6 mm, desi in timpul iernii este recomandabil sa aveti banda de rulare a anvelopei de 3 mm pentru a ajuta la tractiune si aderenta. De asemenea, asigurati-va ca aveti presiunea corecta in anvelope, verificand manualul proprietarului daca nu cunoasteti umflarea corecta.

Examinati lamele stergatorului, deoarece acestea nu vor fi ca noi pentru totdeauna, si trebuie inlocuite din cand in cand din cauza crapaturilor si taieturilor, avertizeaza www.statie-itp.net. In timpul iernii, puteti preveni inghetarea lamelelor stergatoarelor pe parbriz, prin plasarea unei foi subtiri de plastic sau panza, intre lamele stergatorului si parbriz. Sau puteti incerca sa folositi degivrant sau apa calda pentru a le dezlipi inainte de a porni motorul.

4. Lichid de racire

Verificati nivelul lichidului de racire al masinii. Ultimul lucru de care aveti nevoie este un motor inghetat sau ca masina dvs. sa se supraincalzeasca. Desi este un sistem sigilat si nu ar trebui sa aiba nevoie sa fie completat, trebuie sa verificati intotdeauna de doua ori, mai ales inainte de o calatorie lunga. Verificati nivelurile de lichid de racire atunci cand motorul este rece si cautati in manualul dvs. lichidul de racire si amestecul corect de utilizat daca este nevoie sa il completati.

1 thought on “4 verificari simple de intretinere a masinii pe care sigur ar trebui sa le faceti

  1. E bine sa vizitam un service pentru astfel de operatiuni, dar cum romanii se pricep la orice…Si placutele de frana verificat daca mai au “carne” pe ele, pentru a evita o supriza foarte neplacuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *