1. Obtineti referinte si verificati acreditarea
Este intotdeauna intelept sa faceti o verificare a trecutului potentialilor contabili la care doriti sa apelati si sa le verificati acreditarea, lucru pe care il puteti face, de obicei, online. Ati putea cere potentialului contabil sa va ofere trei referinte de la clienti.
De asemenea, ar fi util sa obtineti o recomandare de la cineva care lucreaza si in sectorul dumneavoastra de activitate, astfel incat sa va asigurati ca contabilul intelege cu adevarat despre ce este vorba in afacerea dumneavoastra.
2. Creati o lista scurta de candidati
Aveti o scurta discutie introductiva cu cativa contabili Sibiu diferiti, obtineti oferte si faceti o lista scurta. De asemenea, este important sa stabiliti cum prefera sa comunice cu clientii lor si daca acest lucru se potriveste cu nevoile dvs. de comunicare.
In mod traditional, multi contabili obisnuiau sa se intalneasca cu clientii lor doar o data pe an, dar in zilele noastre, contabilii mai tineri si mai avangardisti adopta lumea online si folosesc platforme precum Skype si Teams pentru a-si tine clientii la curent intr-un mod regulat.
3. Verificati onorariile contabililor
Verificati modul in care contabilul isi calculeaza taxele sau onorariile, deoarece acest lucru va poate economisi potential mii de dolari.
Cereti intotdeauna o oferta bazata pe volumul de munca, mai degraba decat pe ceea ce castiga compania dumneavoastra. Unii contabili au incetat sa mai lucreze pe baza de onorarii si, in schimb, le cer clientilor lor sa plateasca un avans lunar.
Acest lucru poate reprezenta un raport calitate-pret excelent, deoarece inseamna ca contabilul este intotdeauna acolo, gata sa raspunda la o intrebare sau sa efectueze o lucrare.
4. Ramaneti in contact permanent cu contabilul dvs.
Acesta este un lucru pe care trebuie sa il tineti la curent si din partea dumneavoastra, altfel contabilul dumneavoastra nu va putea sa va ofere cele mai bune sfaturi.
Companiile intra adesea in faliment pur si simplu pentru ca nu si-au tinut contabilul la curent si a fost prea tarziu pentru a mai salva lucrurile dupa ce contabilul a intervenit.
Spunandu-i ce va doriti, va veti asigura ca se poate adapta si evolua catre noi modalitati de lucru pentru a va ajuta sa va dezvoltati afacerea, este opinia celor de la www.contabil-romania.ro.
5. Ati putea obtine valoare adaugata?
Exista multi contabili care fac mai mult decat atat pentru clientii lor. Unii sunt bucurosi sa va recomande un software de contabilitate in functie de nevoile dumneavoastra individuale.
Altora le place sa organizeze periodic evenimente de networking si ateliere de lucru pentru afaceri.
Unii chiar va vor face analize periodice gratuite ale finantelor dumneavoastra si va vor face recomandari pentru a va asigura ca obtineti cea mai buna rentabilitate.
6. Tineti evidentele la zi
Sunteti obligat din punct de vedere legal sa tineti la zi toate impozitele, asa ca pastrati un dosar cu toate extrasele bancare si documentele financiare relevante timp de sase ani.