Evaluarea riscurilor in afaceri si solutii posibile

Cereti opinia altor persoane

Un lucru pe care intreprinzatorii ar trebui sa-l ia in considerare cand isi asuma un risc de afaceri in mod responsabil este sa intrebe: „Am cerut cel putin de la alte trei persoane parerea cu privire la aceasta problema?” Indiferent daca acesti alti oameni sunt sau nu de acord cu decizia, actiunea de a aduna cat mai multe informatii posibile din mai multe puncte de vedere este un lucru responsabil.

Creati un grup de consilieri

Un pas important care este adesea trecut cu vederea de catre antreprenori este infiintarea unui grup de consilieri care poate ajuta la evaluarea responsabila a riscurilor si la luarea deciziilor, observa site-ul www.evaluator-risc-securitate-fizica.net. Ar trebui sa fie alcatuit din trei pana la cinci profesionisti cu experienta in afaceri, care sa creada in dumneavoastra, in afacerea dumneavoastra si in valorile dumneavoastra. Invitati-i sa va puna intrebarile provocatoare pe care s-ar putea sa nu le luati in considerare singuri.

Stiti de ce va asumati riscul

Riscul de afaceri este doar costul de a face afaceri fara garantii. Fiecare proprietar de afacere trebuie sa-si doreasca sa castige, indiferent cat de grea este lupta sau circumstantele. Daca aveti de gand sa va asumati un risc de afaceri, stiti de ce faceti acest lucru si intelegeti consecintele si conditiile din spatele acelei decizii. Trebuie sa va puteti permite riscul pe care incercati sa vi-l asumati. Aflati daca riscul dumneavoastra va ajuta afacerea.

Vedeti daca ideea raspunde la intrebarea „De ce?” a clientilor dumneavoastra

Luati in considerare „cautatorii” dumneavoastra. Observati foarte clar cine este clientul dumneavoastra. Exista o varietate de instrumente in acest scop. Odata ce ati inteles „cine”, atunci va puteti concentra asupra intrebarii „de ce”. Daca noua dumneavoastra idee nu raspunde in niciun fel intrebarii „de ce” a clientilor, atunci nu merita riscul.

Construiti un plan de gestionare a crizelor

Asa cum a spus un evaluator risc securitate fizica, „Este nevoie de 20 de ani pentru a-ti construi o reputatie si de cinci minute pentru a o distruge”. Un plan de gestionare a crizelor atat pentru marca personala, cat si pentru afacerea dumneavoastra este o polita de asigurare pentru orice eveniment neasteptat. Protejeaza nu numai reputatia companiei online si offline, ci si valoarea sa financiara pe piata. Asa cum spune vechea zicala: „Cumpara o umbrela inainte de a incepe sa ploua”.

Cantariti cu atentie „Ce ar fi daca”

Pentru a avea ceva diferit, trebuie sa facem ceva diferit. Asumarea riscurilor calculate este cheia kaizen, care este conceptul japonez de imbunatatire si crestere continua. Un element cheie este sa cantaresti „ce-ar fi daca”. Fiti pregatit pentru modul in care decizia ar putea avea un impact pozitiv si negativ asupra afacerii. Orice proprietar de afacere ar trebui, de asemenea, sa inceapa prin a gasi adevarata radacina a motivului pentru care este luat in considerare un risc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *