In ce locatii e bine sa evitati efectuarea de schimburi valutare

Inainte sa faceti un schimb de valuta, este important sa intelegeti unde sa nu schimbati valuta. Poate parea optiunea convenabila, dar ratele de schimb ale aeroporturilor si principalelor noduri de transport nu ofera cele mai favorabile rate. Aceste locuri stiu ca vor fi fie prima, fie ultima optiune de a face schimb de valuta, asa ca vor aborda taxe suplimentare si comisioane.

Acelasi lucru este valabil si pentru hotelul dvs. si pentru orice centre turistice importante pe care le puteti vizita. Evitati orice chiosc valutar din aeroporturi, cu exceptia cazului in care acestea sunt ultima dvs. solutie in timpul unei urgente, sau daca stiti ca sunt singura optiune disponibila la destinatie.

Procesul de schimb valutar

In primul rand, este posibil sa doriti sa perfectionati elementele de baza ale cursului de schimb. Cautati in moneda locala a destinatiei dvs. si verificati daca exista reguli si reglementari.

Cand mergeti sa schimbati banii, ar trebui sa stiti exact ce platiti. In primul rand, s-ar putea sa va confruntati cu comisioane pe articol, mai degraba decat un procent fix. Aceasta inseamna ca ar trebui sa solicitati cursul net inainte de a efectua orice schimb. Unele case de schimb valutar Sibiu publica de asemenea rate de vanzare (ceea ce obtii atunci cand schimbi dolari) in loc de rate de cumparare (ce primesti cand schimbi valuta straina ramasa inapoi in dolari) sau invers, pentru a atrage clientii sub pretexte false. Altii indica o rata disponibila numai pentru schimburi de sume mari (mii de euro) sau instrumente precum cecuri de calatorie ori carduri preplatite. Preturile variaza si de la un loc la altul, ceea ce face important sa cautati cel mai bun pret inainte de a face o achizitie.

Cum va poate ajuta utilizarea unui card de credit sa evitati costurile de schimb valutar

Chiar daca este important sa aveti moneda locala la indemana, nu trebuie sa platiti totul in numerar. De fapt, plata cu un card de credit poate avea mai mult sens pentru cheltuieli majore, cum ar fi inchirierea de masini. (De asemenea, puteti obtine o asigurare gratuita a masinii daca platiti pentru masina de inchiriat cu cardul dvs. de credit.) In plus, utilizarea doar de numerar in strainatate inseamna ca ati putea pierde unele beneficii serioase. Exista zeci de carduri de credit fara taxe de tranzactie in strainatate pe care le puteti folosi nu numai pentru a evita comisioanele, ci si pentru a acumula recompense de calatorie.

De asemenea, este important sa stiti ca atunci cand platiti cu un card, comerciantii straini va pot intreba daca doriti sa platiti in moneda locala, USD sau EUR. Acest lucru ar putea face calculele de conversie mai usoare pentru dvs. in acest moment, dar veti ajunge sa fiti nevoit sa platiti comisioane de conversie valutara. Este mai simplu si mai ieftin sa spuneti nu, si sa lasati banca Dvs sa faca calculele pentru Dvs mai tarziu, este opinia oferita de SchimbValutar.net.

Concluzie

Folosirea acestor sfaturi pentru schimbul valutar va poate ajuta sa economisiti timp si bani oricand calatoriti. Este important sa acordati atentie ratelor de conversie si a ceea ce platiti pentru a nu fi inselat. Poate doriti chiar sa faceti cumparaturi, si sa asteptati inainte de a face tranzactiile. De asemenea, va ajuta sa aveti o combinatie de numerar, carduri de debit si de credit atunci cand calatoriti. Acest lucru va ajuta sa evitati comisioanele inutile si sa va folositi banii in cel mai eficient mod. In acest fel, va puteti bucura de vacanta in loc sa va faceti griji ca va gestionati prea mult banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *