Modalitati prin care sa va dati seama daca aveti nevoie de ferestre noi

Casa dumneavoastra nu este izolata fonic

Ferestrele moderne sunt proiectate pentru a reduce transferul de sunet, ceea ce poate face o diferenta uriasa in calitatea vietii dumneavoastra daca locuiti langa un drum aglomerat. Daca auziti clar zgomotul din exterior cand stati in interior si fereastra este inchisa, aceasta este probabil dovada ca fereastra dumneavoastra este destul de veche. Deci, daca doriti sa va bucurati de liniste si pace, trebuie sa urmati calea unor ferestre noi. Puteti afla mai multe despre cele mai bune ferestre pentru reducerea zgomotului aici.

Ferestrele sunt expuse curentului de aer

Lucrul important de luat in considerare la aceste ferestre este ca facturile de energie pentru incalzirea locuintei dumneavoastra vor fi mai mari – cu pana la 25% mai mari, in unele cazuri. Deci, daca nu investiti intr-o fereastra noua din cauza costului, va deveni probabil o economie falsa pe termen lung. Ferestrele noi sunt, de asemenea, mult mai eficiente din punct de vedere energetic decat cele vechi, astfel incat ati putea ajunge sa economisiti destul de multi bani, sfatuiesc cei din echipa unei firme de termopane Sibiu.

Curentul poate aparea adesea atunci cand fereastra nu se inchide corect. Daca mecanismul de blocare nu mai functioneaza, aceasta poate fi cauza. Si nu uitati ca acest lucru va poate oferi si o posibila problema de siguranta.

Ferestrele lasa sa intre apa

Ferestrele sunt puse acolo pentru a permite luminii sa intre in casa ta, nu? Ei bine, acest efect minunat poate fi distrus daca umezeala patrunde intre printre sticlele din geamurile termopane sau daca incepeti sa obtineti o acumulare de condens in interior.

Da, condensul poate fi inlaturat, dar acest lucru devine repede enervant si adesea inseamna ca veti ajunge sa aveti mucegai care va creste si in interiorul cadrului. Si ceata sau umezeala din geamul ferestrei nu pot fi rezolvate, pur si simplu vor sta acolo, ingreunand vederea si blocand lumina.

Aceste probleme apar de obicei atunci cand sigiliile au disparut sau daca fereastra cu geamuri termopane nu a fost instalata corect. Cel mai rau scenariu este atunci cand fereastra incepe sa lase apa sa intre si ajungeti cu bazine de apa in interior.

In toate aceste cazuri, este probabil cea mai rentabila optiune de a inlocui pur si simplu fereastra, deoarece reparatiile se pot dovedi la fel de costisitoare daca sigiliile de pe alte geamuri esueaza si intregul ciclu va incepe din nou.

Nu aveti geam termopan

Uitati-va bine la ferestrele dumneavoastra. Daca v-ati intrebat intotdeauna de ce camera dumneavoastra este intotdeauna prea rece in timpul iernii si prea fierbinte cand soarele este afara, este posibil sa aveti de fapt un geam simplu, mai degraba decat un geam termopan. Acestea se gasesc adesea in proprietati vechi si va pot face casa destul de incomoda, deoarece pur si simplu nu sunt la fel de eficiente sau la fel de folositoare ca o fereastra mai moderna, cu geam termopan. Este timpul sa le inlocuiti.

2 thoughts on “Modalitati prin care sa va dati seama daca aveti nevoie de ferestre noi

  1. Cum sa iti dai seama cel mai simplu daca ai nevoie de termopane: ai geamuri termopane? Nu! Atunci ai nevoie de termopane :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *