Unde puteti gasi fier vechi pentru valorificare

Piese auto

Cand o masina si-a dat ultima suflare, piesele sale pot fi vandute pentru fier vechi. Dar cand stii daca o masina este pregatita pentru dezmembrare? Reciclarea unei masini pentru resturi se produce atunci cand exista semne serioase de uzura structurala sau mecanica pe care nu le poate rezolva nici o ingrijire sau atentie sau daca costul de intretinere este prea mare si incepe sa depaseasca costul cumpararii unei noi masini. Este important sa ne amintim ca legea este mai complexa in ceea ce priveste casarea vehiculelor.

Imprietenirea cu constructori

Daca aveti contacte in constructii si metode adecvate de transport, este posibil sa puteti rezolva un aranjament reciproc profitabil prin care sa transportati deseurile de pe santier pentru a le vinde la un centru de colectare a fierului vechi.

Santierele de constructii sunt locatii de incredere care dispun de o multime de deseuri care ar putea fi cernute. Cand cautati prin deseuri, cautati orice metale neferoase care nu sunt magnetice (cum ar fi aluminiu, alama si cupru). Acestea valoreaza adesea mult mai mult decat metalele feroase.

Din nou, obtineti permisiunea inainte de a intra pe un santier pentru a cauta fier vechi. Acest lucru este vital nu numai pentru a ramane de partea legii, ci si pentru propria dumneavoastra siguranta, deoarece santierele pot fi locuri periculoase daca nu purtati echipamente de siguranta si nu aveti cunostintele corespunzatoare ale zonei.

Cautatul pe Internet / social media

Poate parea o modalitate ciudata de a cauta deseuri, dar gasirea fierului vechi online este o alternativa sau un plus pe care ar trebui sa-l bagati in valiza. Aparitia retelelor de socializare si a site-urilor de tranzactionare au facut casarea sa fie accesibila tuturor, mai ales prin intermediul platformelor de tranzactionare in care oamenii vand bunuri second-hand pentru profit. Indiferent daca ati gasit aparate de bucatarie mai mari, un cadru vechi de pat din metal sau un obiect antic uzat de timp – daca puteti obtine pretul corect, aveti de unde scoate profit – sugereaza website-ul www.fier-vechi.net.

Descoperiti comorile din deseurile dumneavoastra

Puteti sa gasiti prin deseurile de uz casnic anumite metale valoroase, fie ca e vorba de cablajul de cuprul din prajitoare de paine stricate, vase si tigai ruginite, unelte de gradinarit tocite sau mobilier vechi, uzat din curtile interioare. In timp ce colectarea cantitatilor mici de cabluri de cupru dintr-o cafetiera poate parea ineficienta la valoarea nominala, se poate ridica repede la o suma impresionanta.

Separarea “aurului” de deseuri

Va trebui sa cautati prin foarte mult gunoi pentru a gasi o comoara, asa ca luati-va ceva timp pentru a va familiariza cu diferite metale (feroase si neferoase) si valoarea acestora – exista o multime de resurse online sau puteti contacta centrul de colectare a fierului vechi pentru detalii suplimentare privind reciclarea fierului vechi.

1 thought on “Unde puteti gasi fier vechi pentru valorificare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *