Reparatii frigidere Sibiu – Probleme frecvente

Iata cateva semne ca frigiderul Dvs s-ar putea sa se strice, si e posibil sa fie nevoie ori sa apelati la o firma de reparatii frigidere Sibiu, ori sa va inlocuiti frigiderul:

Frigiderul este o investitie majora si o necesitate absoluta. Daca doriti un model de inalta calitate, acest element de uz casnic poate dura de la 10 pana la 15 ani, dar in cele din urma fiecare frigider va ajunge la sfarsitul duratei sale de viata. Aflati semnele de avertizare ale unui frigider care iese la pensie, astfel incat sa puteti fi gata atunci cand trebuie inlocuit, ferindu-va de potentialul lapte stricat, de resturi stricate si de stresul de a face o achizitie grabita. Iata 6 semne prin care va dati seama ca este timpul sa inlocuiti frigiderul.

Partea din spate a frigiderului este fierbinte

Datorita pozitiei motorului, partea din spate a frigiderului este de obicei mai calda decat laturile din lateral sau partea din fata. Dar daca suprafata exterioara din spate radiaza o cantitate mare de caldura, este posibil ca motorul sa se infierbante prea tare. Luati in considerare chemarea unui tehnician de la o firma de reparatii frigidere Sibiu pentru repararea unui aparat cu varsta mai mica de sase sau opt ani (mai ales daca este in garantie). Insa, daca aparatul este mai vechi, cel mai bine este sa-l inlocuiti. La urma urmei, repararea unui motor defect poate costa sute de dolari si probabil veti avea nevoie oricum de un frigider nou.

Alimentele se strica inainte de data de expirare

Nimeni nu vrea sa aiba de-a face cu lapte acru si branza mucegaita la masa. Un frigider invechit, cu o putere redusa, poate face alimentele sa se strice inainte de data expirarii. Standardele de siguranta alimentara impun ca alimentele perisabile sa fie mentinute la o temperatura de 4 grade sau mai joasa, deci verificati mai intai butonul de reglare a temperaturii pentru a va asigura ca este setat corect. Daca nu pare nimic in neregula cu butonul, atunci frigiderul dumneavoastra este probabil pe duca si ar trebui sa investiti intr-un model actualizat.

Frigiderul transpira

Excesul de condens indica faptul ca frigiderul dumneavoastra are capacitati de racire insuficiente. Daca umezeala apare doar la exterior, verificati sigiliul usii – puteti inlocui cu usurinta un sigiliu defect pe cont propriu. Daca sigiliul arata bine sau daca apare condens si in interiorul frigiderului, atunci temperatura interna a aparatului nu este suficient de rece pentru ca alimentele sa nu se strice si probabil ar fi timpul sa il inlocuiti.

Este prea zgomotos

Majoritatea frigiderelor emit un zumzet usor, dar daca aparatul dumneavoastra a inceput recent sa vibreze puternic, probabil motorului ii este dificil sa functioneze corect. Incercati sa deconectati frigiderul si sa il reconectati la priza. Daca zgomotul nu se opreste, frigiderul dumneavoastra ar putea avea o defectiune si poate e timpul sa chemati un specialist, sugereaza cei de la platforma Reparatiifrigidere.net.

Este prea tacut

Un frigider complet silentios, alaturi de mancare calda, indica un compresor deteriorat. Deconectati frigiderul si reconectati-l, apoi verificati panoul electric al casei pentru a va asigura ca nu s-a declansat un intrerupator. Daca problema persista, este timpul sa apelati la un reparator sau sa incepeti sa cautati un model nou.

Costurile de reparatii se multiplica

Cand un frigider se apropie de sfarsitul ciclului sau de viata, problemele legate de intretinere vor incepe sa se inmulteasca. In loc sa tot alimentati bugetul firmelor de reparatii frigidere Sibiu pentru interventii, luati in considerare investitia intr-un aparat nou. Veti ajunge sa economisiti bani pe termen lung cu un model mai fiabil – si ii veti oferi frigotehnistului dumneavoastra o pauza la inceput.

1 thought on “Reparatii frigidere Sibiu – Probleme frecvente

  1. Cu verile astea din ce in ce mai calda, parca aud cum gafaie frigiderul de prin iunie pana in septembrie (inclusiv)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *