Aspecte de luat in calcul cand cautati o casa de vanzare

Concentrati-va pe zona dumneavoastra locala

Uitati-va la vanzarile recente din apropierea proprietatii care va intereseaza. Daca casa se afla intr-o zona urbana, cautati vanzari la o distanta de 1 km. Daca se afla intr-o regiune rurala, extindeti putin perimetrul.

Luati in considerare numai vanzarile efectuate in ultimele sase luni. Cu cat vanzarea este mai recenta, cu atat pretul este mai relevant. Desigur, cautati tipuri de case care seamana cu cea pe care doriti sa o cumparati, va aminteste un evaluator imobiliar cu experienta.

Uitati-va la proprietati similare

Limitati-va cautarea la proprietatile similare celei pe care doriti sa o cumparati. Procedand astfel, luati in considerare urmatoarele caracteristici:

  • Dimensiunile: Uitati-va la dimensiunea totala a proprietatii. Comparati dimensiunile zonei de locuit si a pamantului din jurul ei
  • Localitatea: Concentrati-va pe proprietati care se afla la aceeasi distanta de facilitatile locale. Acestea includ drumurile principale, scolile si liniile de transport
  • Interiorul: comparati numarul de camere din ambele case. Vedeti daca exista la fel de multe sali de mese, bai si dormitoare
  • Exteriorul: daca proprietatea care va intereseaza are un garaj, gasiti altele care, de asemenea, detin un garaj. Totodata, asigurati-va ca numarul de locuri de parcare este egal sau cel putin comparabil cu cele ale casei dorite
  • Starea: Uitati-va doar la proprietati care au o calitate similara. Luati in considerare modul in care sunt construite, cat de vechi sunt si care este starea lor actuala

In unele cazuri, informatiile de care aveti nevoie nu vor fi disponibile. Daca se intampla asta, utilizati Google Maps si functia Street View. Acestea va pot ajuta sa aruncati o privire mai atenta asupra proprietatii in cauza.

Comparati caracteristicile proprietatilor

Acum ca ati adunat toate informatiile, site-ul www.evaluatori-imobiliari.net sugereaza ca este timpul sa faceti o comparatie. In aceasta faza, veti determina cat de asemanatoare sunt proprietatile cu cea pe care intentionati sa o cumparati.

Luati in considerare toate caracteristicile enumerate mai sus. Decideti daca casa pe care o cautati este superioara sau inferioara celor vandute in zona. Atunci cand faceti asta, fiti realist.

Dupa ce ati comparat proprietatile, excludeti-le pe cele care nu indeplinesc toate caracteristicile. Acum veti avea o idee mai buna despre cat de mult va poate costa o proprietate care va intereseaza.

Tineti evidenta pietei

Deoarece va uitati la valoarea de pe piata, trebuie sa va ajustati estimarea la schimbarile de pe piata. In contextul economic actual, piata se schimba foarte repede. Este posibil ca preturile de vanzare ale caselor de acum sase luni sa nu mai fie relevante.

Mergand la licitatii si evenimente de „casa deschisa” din zona locala va veti faceti o idee despre cat de furtunoasa este piata. De asemenea, puteti vorbi cu un expert care va va informa cu privire la starea actuala a activitatii imobiliare.

Daca doriti sa fiti ofertantul castigator si sa va asigurati ca obtineti locuinta ideala sau proprietatea de investitii, trebuie sa va pregatiti inainte de licitatie, utilizand cateva strategii inteligente in ziua licitatiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *