Ce trebuie decis inainte de a cumpara o centrala termica

Ce tip de combustibil va necesita centrala mea termica?

Asigurati-va ca stiti ce tip de combustibil foloseste centrala termica actuala, astfel incat sa puteti cauta una noua care utilizeaza aceeasi sursa de combustibil. Desi poate fi posibil sa treceti la o sursa de combustibil diferita, aceasta va depinde de casa dumneavoastra individuala si poate avea un cost semnificativ.

Cele mai frecvente tipuri de combustibil sunt electricitatea sau gazul natural. In functie de locul in care locuiti, ar putea folosi si energie geotermala, energie solara sau alte tipuri de gaze, cum ar fi petrolul sau propanul.

Tipul de sursa de combustibil disponibil va dicta ce tip de centrala termica puteti instala si poate, de asemenea, sa aiba un impact asupra costurilor dumneavoastra continue de incalzire a apei, deci obtineti mai intai aceste informatii de la o firma de montaj centrale termice inainte de a incepe cumparaturile.

Unde va fi amplasata?

La fel ca in cazul sursei de combustibil, va trebui sa alegeti o centrala termica care sa se potriveasca spatiului dumneavoastra existent. Multe centrale mai noi sunt de fapt mai mari decat modelele mai vechi, datorita izolatiei sporite si a altor imbunatatiri ale eficientei energetice.

Chiar daca sunteti dispus sa va asumati costurile suplimentare de asezare a unei centrale termice mai mari, veti avea nevoie de un profesionist pentru a evalua daca aceste renovari sunt posibile chiar si pe baza instalatiilor sanitare, a liniilor de gaz si a cablajului casei dumneavoastra.

Ar trebui sa aleg o centrala termica cu sau fara rezervor?

Aceasta este o intrebare normala a multor oameni de pe piata cand vine vorba de o noua centrala termica. Raspunsul depinde atat de bugetul dumneavoastra, cat si de stilul de viata al familiei.
O centrala termica cu rezervor este modelul mai traditional pe care probabil il folositi deja. Fidel numelui sau, apa fierbinte este stocata intr-un rezervor in care este mentinuta mereu calda, astfel incat este intotdeauna gata de utilizare.

Centralele termice cu rezervor au, de obicei, un cost initial mai redus, dar pot duce la costuri mai ridicate ale energiei pe termen lung, informeaza site-ul web www.montaj-centrale-termice.net.

Centralele termice fara rezervor, pe de alta parte, au un cost initial mai mare, dar au costuri energetice curente mult mai mici, deoarece incalzesc apa doar atunci cand este nevoie. Acesta este motivul pentru care sunt denumite si „centrale care incalzesc apa la cerere”.

Centralele termice fara rezervor sunt mult mai compacte, deoarece nu stocheaza o anumita rezerva de apa.

In timp ce centralele termice fara rezervor sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor si al consumului de energie, ele pot avea unele dezavantaje pentru viata familiei tale. O centrala fara rezervor poate avea nevoie de mai mult timp pentru a incalzi apa, deoarece nu este calda si gata de utilizare ca in cazul unei centrale cu rezervor. Acest lucru ar putea fi frustrant sau chiar problematic in timpul lunilor de iarna in clima mai rece.

O centrala termica fara rezervor poate, de asemenea, sa duca o lupta continua pentru a tine pasul cu o gospodarie mare care trebuie sa utilizeze mai multe surse de apa fierbinte simultan, cum ar fi rularea masinii de spalat vase in timp ce cineva foloseste dusul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *