Certificat energetic in Sibiu – Cat costa si cum se obtine?

Doar in momentul in care proprietarul detine un certificat energetic Sibiu se poate intocmi contractul de vanzare sau de inchiriere a unei locuinte. Certificatul energetic cuprinde o multime de informatii cu privire la cantitatea de energie pe care o consumam cu incalzirea, producerea apei calde sau iluminarea intr-o cladire sau intr-un apartament. De asemenea, se intocmesc calcule specifice si analize cu privire la consumul de energie al unui apartament sau a unei cladiri, facute de catre un specialist numit auditor energetic.

Cauti un auditor energetic care activeaza in Sibiu? Petrescu Claudiu este la dispozitia ta – il poti gasi la telefon 0736.620.620.

Toate aceste date sunt introduse intr-un document numit Certificat de performanta energetica, el definind doi indici importanti si anume nota energetica, intre 1 si 100, unde nota mai mare este si cea mai buna, dar si clasa energetica, de la A si anume cea mai eficienta, pana la G, cea mai slaba din punctul de vedere al eficientei.

Analizele si calculele cu privire la consumul de energie se desfasoara in functie de caracteristicile cladirii, una dintre cele mai importante astfel de caracteristici fiind nivelul de izolare termica a cladirii fata de sol si de exterior. In elaborarea acestui certificat energetic in Sibiu se tine cont de pereti, ferestre sau terasa cladirii respective, locurile unde se pierde de obicei caldura din interior prin ne-etanseitati sau din cauza nivelului redus de izolare termica.

Cat costa si cum se obtine acest certificat?

Un specialist auditor energetic pe care il puteti alege de pe www.certificatenergetic247.net intocmeste si parafeaza acest act atestat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Auditorului trebuie sa i se puna la dispozitie cateva documente precum extrasul de carte funciara sau actul de proprietate, fisa cadastrala, precum si releveul casei, cladirii sau aparatamentului. Auditorul trebuie sa poata inspecta cladirea, el avand nevoie de toate informatiile disponibile cu privire la caracteristicile conductelor de incalzire si apa calda menajera, precum si a altor echipamente de incalzire. El trebuie sa se intereseze despre starea acoperisului, peretilor exteriori, a teraselor, a ferestrelor si a altor elemente.

Costul variaza in functie de suprafata apartamentului sau in functie de suprafata si destinatia cladirii. Pentru un apartament cu doua camere, va trebui sa platiti in jur de 2-300 de lei, daca apartamentul este mai mare si anume cu 4 camere, va trebui sa platiti mai mult si anume 4-500 de lei. Pe piata libera a serviciilor de certificare energetica se vor putea chiar negocia preturile, acestea pornind uneori si de la 250-300 de lei pentru un apartament de 2-4 camere.

Certificatul energetic este obligatoriu la inchirierea sau vanzarea apartamentului, el fiind cerut la inscrierea rolului fiscal al apartamentului sau a cladirii. Contractele de vanzare-cumparare sau inchiriere, in absenta acestui certificat sunt nule. Este important de stiut ca certificatul dovedeste eficienta cladirii, respectiv a apartamentului, el informand proprietarul sau chiriasul cu privire la cantitatea de energie consumata pe metrul patrat de suprafata, pe un an. Se vor putea deduce costurile de intretinere a apartamentului sau a cladirii, pornind de la costul unitatii de energie. Certificatul energetic Sibiu este foarte important, el oferind viitorilor proprietari sau chiriasi informatii cu privire la cladirea sau apartamentul pe care le vor inchiria sau cumpara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *