Cum sa alegeti o companie de ferestre termopane

Ferestre termopane realizate pe masura

Este important sa alegeti o companie ce va ofera atat ferestre termopane cat si montaj. Exista companii ce achizitioneaza ferestre gata realizate, la anumite dimensiuni, asta insemnand ca va pot oferi servicii la preturi reduse – insa acest lucru ar putea afecta potrivirea geamurilor la locuinta dumneavoastra.

In schimb geamurile termopan realizate pe comanda vor reduce semnificativ curentii, vor impiedica patrunderea apei de ploaie si vor atenua zgomotul in timpul vanturilor puternice. In acelasi timp ele sporesc eficienta energetica a locuintei dumneavoastra – si cresc gradul de securitate.

Veti plati mai mult pentru ferestre termopane colorate?

Ferestrele termopane asociate de regula cu rama de culoare alba sunt de fapt disponibile intr-o multitudine de nuante. Desi rama alba tinde sa fie cea mai ieftina optiune, alegerea unei culori alternative nu va adauga prea mult la factura finala pe care o veti avea de platit. Ferestrele termopane colorate va vor costa cu aproximativ 15-20% mai mult decat cele obisnuite, in functie de dimensiunea geamului de care aveti nevoie.

Gama de culori disponibile variaza de la companie la companie insa majoritatea comerciantilor va pot oferi tonuri de crem, mahon, stejar, lemn de trandafir, gri si negru. Unele ofera chiar ferestre termopane bicolore cu o tonalitate a ramei interioare si albe la exterior sau invers.

Dar despre ferestrele termopane cu geam triplu?

Ferestrele termopane cu geam triplu sunt cu siguranta o optiune demna de luat in calcul. In loc de doua straturi de sticla veti avea de aceasta data trei. Teoretic ferestrele cu geam triplu vor retine caldura mult mai bine decat cele duble. De asemenea ar trebui sa diminueze considerabil patrunderea zgomotelor in locuinta si sa fie mult mai greu de spart.

In orice caz diferenta dintre geamurile triple si cele duble poate fi neglijabila in anumite cazuri, informeaza geamuritermopane247.ro. Daca aveti in momentul de fata ferestre simple sau cu geam dublu, iar acestora le-a cam trecut vremea, montarea unor geamuri triple termopane ar putea fi o idee buna. Desigur acest lucru implica anumite costuri iar economia de energie realizata in timp s-ar putea sa nu le amortizeze pe deplin. Puteti citi mai multe despre ce pot oferi ferestrele cu geam triplu termopan.

Care sunt alternativele la ferestrele termopane?

Exceptand geamurile duble realizate din PVC, puteti avea oricand alternativa celor cu rama de lemn sau de aluminiu, fiecare dintre ele avand propriile avantaje si dezavantaje.

Ramele realizate din lemn sunt prietenoase cu mediul inconjurator si pot fi usor reciclate. In orice caz geamurile duble cu rama de lemn pot fi pana de trei ori mai scumpe decat cele realizate din termopane. Insa daca sunt ingrijite in mod corespunzator acestea pot rezista pentru o perioada remarcabila de timp. Multi cumparatori de case prefera geamurile duble cu rama de lemn deoarece sunt mai atractive din punct de vedere vizual si ofera un plus de valoare proprietatii.

Ramele din aluminiu sunt tratate si nu vor necesita o ingrijire prea amanuntita, fiind de regula rezistente la rugina si decolorare. Aluminiul este de asemenea mai putin voluminos decat PVC-ul si va permite astfel instalarea unei suprafete mai mari acoperite cu sticla. In plus acesta este mult mai usor reciclabil decat PVC-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *