De la tractoare la combine: Cate ceva despre echipamentul folosit la ferme

Cei care au crescut la o ferma stiu cum e sa petreci multe ore jucandu-se cu jucarii de la ferma. In timp copiii se joaca inauntru cu echipamentele agricole de jucarie, parintii lucreaza afara cu echipamentele agricole reale.

Fiecare echipament agricol indeplineste o anumita functie – rosu, verde, galben, albastru – nu conteaza ce culoare are.

In timp ce conduceti in afara orasului, poate ati observat vreodata o masina agricola care lucreaza pe camp, si poate v-ati intrebat ce este si ce face? Ei bine, a venit momentul sa rezolvam acest mister. Cititi in continuare pentru a afla de la site-ul www.tractoraseonline.ro cateva informatii generale despre piese cheie ale masinilor agricole:

Sa incepem cu un tractor. Majoritatea dintre voi ati vazut probabil tractoare mai mici lucrand in oras. Majoritatea fermierilor au cateva tractoare de dimensiuni diferite, care servesc unor scopuri diferite. De exemplu, poate fi vorba de un tractor mai mic care este folosit pentru a transporta baloturi de fan la vite. Exista, de asemenea, tractoare de dimensiuni medii care trag echipamente precum o presa de balotat, care comprima o cultura taiata si greblata, cum ar fi fanul si paiul, si o formeaza intr-un balot. Și avem tractoare mari care sunt folosite pentru a trage diverse piese de echipamente agricole, cum ar fi un cultivator, care insamanteaza solul.

Un tractor trage, de asemenea, un semanator cu aer, care este o piesa importanta de echipament la ferma. Un semanator cu aer este folosit pentru a planta semintele care vor creste in culturi.

Dupa ce semintele sunt plantate si incep sa creasca in culturi, culturile sunt pulverizate pentru a le proteja de insecte, boli si buruieni. Pentru aceasta se foloseste un pulverizator. Un pulverizator poate fi tras in spatele unui tractor sau este autopropulsat.

Culturile continua sa creasca pana cand pot fi recoltate. Uneori se foloseste un anumit instrument la recoltare pentru a taia cultura in picioare sau in randuri. Este utilizat de regula numai pentru anumite culturi, cum ar fi canola.

In cele din urma, o combina este folosita pentru recoltare. Combina ridica recolta, care este fie in pante sau inca in picioare, si apoi separa semintele de deseuri, care includ paie, tulpini si frunze.

Acestea sunt doar cateva echipamente cheie pe care le veti gasi la o ferma. Desigur, sunt si altele pe care nu le-am mentionat. Sper ca acest lucru va va ajuta sa intelegeti mai bine scopul de baza al acestor piese de masini agricole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *