Viteza de Internet e redusa – Ce sa fac?

Nimic nu e mai frustrant decat o conexiune slaba la internet. Stiu, nu va puteti bucura de serialul preferat de pe Netflix sau nu puteti ramane conectat pe Facebook.
Dar aceasta problema este in general usor de rezolvat. Problema in general poate proveni din 2 surse, o sursa interna (probleme legate de terminalul pentru acces internet) sau externa (legata de furnizorul de internet).

In continuare gasiti cateva solutii propuse de www.reparatii-calculatoare.net pentru a rezolva aceasta problema:

1. Restartati modemul

Aceasta solutie se aplica in cazul multor dispozitive. Uneori o fluctuatie a curentului electric sau suprasolicitarea modemului de internet poate duce la o supraincarcare.
Pentru a reseta la normal, puteti opri modemul, astepta cateva minute si apoi sa il porniti din nou. In majoritatea cazurilor, acest lucru rezolva problema.

2. Rezolvati problema semnalului Wi-fi

Daca am ajuns la problema wifi, ati putea descoperi ca routerul si semnalul de internet sunt in regula, dar semnalul wireless este slab. Acest lucru poate rezulta intr-o viteza redusa – sau cel putin o navigare pe internet plina de intarzieri. In acest caz, s-ar putea sa fie nevoie de repozitionarea, reglarea si amplificarea semnalului routerului, cu ajutorul catorva trucuri.
Accesati pagina de aici, pentru a afla cum sa rezolvati problema semnalului wifi, cu ajutorul catorva sfaturi bune.

3. Opriti progamele care functioneaza in fundal

Uneori, procesele care functioneaza in fundal, cum ar fi actualizarile de soft, sau alte programe care au nevoie de Internet, pot sa va consume din trafic, deci va pot reduce viteza conexiunii la internet.
Verificand managerul de activitati, puteti vedea lista progamelor ce ruleaza, si le puteti opri. Opriti din setari orice actualizari automate – acest lucru poate ajuta.

4. Contactati furnizorul de servicii de Internet

Daca nici o solutie din cele de mai sus nu functioneaza, problema poate fi una externa, adica provenita de la funizorul de servicii de Internet.
Acest lucru ar putea fi din cauza unei actualizari de retea, a conditiilor meteorologice proaste, a lucrarilor la infrastructura de internet, etc. In mod cert, furnizorul dumneavoastra va poate face o analiza a semnalului de internet, si va poate sfatui cu privire la masurile pe care trebuie sa le luati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *